dimarts, 22 de març del 2011

Via Tirabous al Morro de l'Abella (Cingles de Tavertet, JMª. Panareda i P. Vila, 11-02-2000)

El Morro de l'Abella amb el pla de Tavertet i el massís del Montseny.




"La via Tirabous és un itinerari modern cronològicament i en concepció i equipament. Recorre el centre de l'estètic esperó del Morro de l'Abella.....Per acabar l'escalada encara caldrà travessar un espectacular sostre....impecablement equipat..." (Extret de Osona Vertical. Escalades en els Cingles d'Osona, p. 26 a 29. Miquel Pèrez i Pep Vila, Ed. Unió Exc. Vic, 2003).


Prop del peu de via.


El Romàntic Guerrer  va sospesar la proposta i va acceptar de venir a la meva terra a escalar aquesta via en un asolellat  i càlid dia de febrer. Vam aprofitar tota la bellesa de la frontera Guuilleries-Collsacabra i tota l'acrobàcia d'aquesta via  altament recomanable, segura i pràcticament equipada,  MD sup  (6a A3e, 75m: 20-20-15-20, gres calcari).Després hi ha tornat. És un bon senyal.











La primera tirada.











Adjunto els seus comentaris i informació útil:


http://romanticguerrer.blogspot.com/2011/02/la-tirabous-al-morro-de-labella.html
En Lluís fent acrobàcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Total de visualitzacions de pàgina:

Cercar en aquest blog

El cràter del Viti i al fons la caldera d'Askja.

El cràter del Viti i al fons la caldera d'Askja.
El 100 m de diàmetre del cràter del volcà Viti (dimoni en islandès), al centre d'Islàndia, no fa imaginar que la seva erupció del 1875 va abocar tones de cendre a l'est de la illa. L'abandó generalitzat de les granges d'aquesta zona van provocar l'onada migratòria més gran d'islandesos als EEUA. Les cendres van arribar a Estocolm. Al fons la caldera d'Asja, formada pel col·lapse de la cambra magmàtica superficial que alimentava les erupcions. Té 50 km qüadrats i una fondària de 270m. Està parcialment inundada formant el llac Öskjuvant. La zóna és buida i hostil. La NASA hi va portar als seus astronautes durant el programa Apol·lo.